انجمن علمی جراحی مغز و اعصاب

درک فرایند های انکوژنیک با فناوری های پروتئومیکس

25 مرداد 1402
زمان مطالعه: 2 دقیقه
34 بازدید
درک فرایند های انکوژنیک با فناوری های پروتئومیکس

خلاصه مقاله

فناوری‌های omics درک پیشرفته‌تری از فرآیند انکوژنیک ( ایجاد تومور) ارائه می‌کنند و موفقیت درمان های بالقوه را بیان میکنند.

#Neuro_AI

 

📱عنوان مقاله: درک فرایند های انکوژنیک با فناوری های پروتئومیکس

 

🔰تجزیه و تحلیل ترانسکریپتومیک و پروتئومیک نقشی ضروری برای درک مکانیسم های نظارتی بر بیولوژی سرطان ایفا می کند. از آنجایی که سطح mRNA اغلب با سطح پروتئین ارتباط متوسطی دارد، برای به دست آوردن تصویر کاملی از بیان ژن در بیولوژی سرطان، به رونوشت و پروتئوم نیاز داریم.

ابزارهای پیشرفته بیوانفورماتیک عمق پروفایل پروتئومی را برای مطالعات سرطان به میزان زیادی بهبود می‌بخشند و تشخیص تقریباً همه پروتئین‌های بیان‌شده را تسهیل می‌کنند. چنین پوشش بالایی امکان تجزیه و تحلیل سیستماتیک پروتئین های با فراوانی کم از جمله کیناز ها را فراهم می کند.

از طرفی، تجزیه و تحلیل جامع فسفوپروتئوم اطلاعات تکمیلی در مورد pathway/network activities ارائه می دهد، این در حالی است که بسیاری از اجزای مسیرها در سطح پروتئین تغییر نمی کنند، اما از نظر فسفوریلاسیون در طول انتقال سیگنال تغییر می کنند.

🔰به این ترتیب، فناوری‌های omics درک مکانیکی پیشرفته‌تری از فرآیند انکوژنیک ارائه می‌کنند و آسیب‌پذیری‌های درمانی بالقوه را آشکار می‌کنند.

🔰 تلاش های اولیه برای درک خصوصیات پروتئومی شبکه های مولکولی از طریق رویکردهای مبتنی بر آنتی بادی بود. با این حال، این رویکردهای هدفمند با وسعت و عمق پروفایل، عمدتاً به دلیل در دسترس بودن و ویژگی آنتی‌بادی، محدود می‌شدند. اکنون می‌توان رونوشت، پروتئوم عمیق و فسفو پروتئوم را برای مطالعه شبکه‌های سیگنالینگ انکوژنیک ادغام کرد. این روش درک بیولوژی سرطان را بهبود می بخشد.

🔰 به عنوان مثال: گلیوماهای درجه بالا (HGG) شایع ترین تومورهای بدخیم مغزی هستند و مرگ و میر زیادی را به همراه دارند. اکثر مسیرهای سیگنال دهی سرطانی دز HGG فقط در فسفو پروتئوم تغییر می‌کنند در حالی که کل پروتئوم تغییر نمی‌کند.

این موضوع، نقش ضروری پروفایل فسفوپروتئومی برای رمزگشایی سیگنال‌های انکوژنیک را تأکید می‌کند.

 

گرد آورنده: دکتر آیلین سرانجام

ادیت: خانم دکتر الناز امانزاده

 

🆔@Neurosurgery_association

مقالات مرتبط

06 خرداد 1403
2 دقیقه

تشخیص صرع

تشنج غایب اغلب با اختلال یا از دست دادن هوشیاری همراه است که از نظر بالینی ثابت شده است که تأثیری بر ناهنجاری های حرکتی و شناختی سلول های عصبی مغز دارد. تشنج چندین رویداد اتیوپاتوفیزیولوژیک را می پذیرد که منجر به چندین تغییر عملکرد عصبی در نواحی مداری رتیکولوتالاموکورتیکال سیستم عصبی مرکزی می شود. این امر اپیزودهای رویدادهای تشنج غایب را هموار می کند. گزارش یک مورد بالینی تشنج غایب در یک بیمار بالغ 25 ساله با اختلال هوشیاری به بیمارستان مراجعه کرد. اسکن تصویربرداری رزونانس مغناطیسی مغز بیمار یک ناحیه فشار خون کانونی کوچک را در ناحیه پاراسلار راست نزدیک به سینوس کاورنوس با حساسیت خفیف در سینوس‌های حفره‌ای چپ، ماگزیلاری راست و سینوزیت اتموئید تشخیص داد. الکتروانسفالوگرام مغز امواج نرمال با آرتیفکت الکترودی را نشان داد. بیمار با تشنج های غایب تایید شد و با اکسکاربازپین 150 میلی گرم دو بار در روز تحت درمان قرار گرفت. بیمار از تشنج بهبود یافت و با مصرف دارو ترخیص شد. در دوره 3 ماهه یک بار برای معاینه پیگیری فراخوانده می شد. ✅معرفی​: تشنج دوره کوتاهی از فعالیت الکتریکی غیرطبیعی در مغز با سیگنال‌های الکتریکی شدید است. به طور معمول، تشنج غایب از چند ثانیه تا چند دقیقه با از دست دادن هوشیاری و بدون هیچ تشنج مشخصی طول می‌کشد، اغلب در کودکان کمتر از 10 سال رخ می‌دهد.  تشنج های غایب، توقف رفتاری آشکار، عدم پاسخگویی، پلک زدن چرخه ای پلک ها، توقف ناگهانی تکلم و حرکت، جویدن دهان، لب زدن و مالیدن انگشتان. تشخیص شامل آزمایش شمارش کامل خون، اسکن توموگرافی کامپیوتری مغز، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، الکتروانسفالوگرام، و معاینه مایع مغزی نخاعی است که شواهد را فراهم می‌کند و به وضوح منشأ ضایعات تشنجی در مغز را نشان می‌دهد. پیشگیری و مدیریت تشنج غایب را می توان با استفاده از فنی توئین و کاربامازپین همراه با رژیم کتوژنیک انجام داد. ✴گزارش Case یک بیمار مرد 25 ساله با یک دوره تشنج غایب، با از دست دادن هوشیاری به مدت 2-4 دقیقه، سرگیجه و تاری دید به پزشکی عمومی مراجعه کرد. بیمار گزارش داد که پس از چند دقیقه از دست دادن هوشیاری خود دوباره به هوش آمد، اما سرگیجه همچنان ادامه داشت. بیمار استفراغ، حرکات غیر ارادی، سردرد، تب، بی اختیاری ادرار و تپش قلب نداشت

10 آبان 1402
2 دقیقه

سکته مغزی هموراژیک

0 لایک
0 نظر
دانلود

نویسندگان

خانه

دوره‌های آموزشی

مقالات

حساب کاربری