انجمن علمی جراحی مغز و اعصاب

ناهنجاری کیاری

20 مرداد 1403
زمان مطالعه: 2 دقیقه
43 بازدید
ناهنجاری کیاری

خلاصه مقاله

ناهنجاری کیاری یک وضعیت است که در آن بافت مغز به داخل کانال نخاعی گسترش می‌یابد. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که بخشی از جمجمه به شکلی غیرطبیعی یا کوچکتر از حد معمول خود باشد. جمجمه بر روی مغز فشار می‌آورد و آن را به سمت پایین می‌فشارد. متخصصان بهداشت و درمان ناهنجاری کیاری را به سه نوع تقسیم می‌کنند:

#با_مقاله_درس_بخوانیم
#ناهنجاری_کیاری

💠ناهنجاری کیاری یک وضعیت است که در آن بافت مغز به داخل کانال نخاعی گسترش می‌یابد. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که بخشی از جمجمه به شکلی غیرطبیعی یا کوچکتر از حد معمول خود باشد. جمجمه بر روی مغز فشار می‌آورد و آن را به سمت پایین می‌فشارد.
متخصصان بهداشت و درمان ناهنجاری کیاری را به سه نوع تقسیم می‌کنند:

🔅علائم ناهنجاری کیاری نوع ۱:
سردردهای شدید - سرفه‌های ناگهانی - عطسه
این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که بخشی از جمجمه خیلی کوچک یا به شکلی غیرطبیعی باشد.
علائم معمولاً در اواخر دوران کودکی یا در بزرگسالی ظاهر می‌شوند.
تصویر ام آر آی

🔅علائم ناهنجاری کیاری نوع ۲:
تغییرات در الگوی تنفس - مشکل در بلع - ضعف در بازوها
این نوع معمولاً با مایلومنینگوسل همراه است.
مادرزادی است‌.
تصویر ام آر آی

🔅ناهنجاری کیاری نوع ۳ خطرناک ترین نوع این بیماری است. این نوع باعث مشکلات مغزی و عصبی می‌شود و نرخ مرگ و میر بالاتری دارد.
مادرزادی است‌.
تصویر ام آر ای

💠عوارض
در برخی افراد، ناهنجاری کیاری ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد و نیازی به درمان نداشته باشند. در برخی دیگر، ناهنجاری کیاری با گذشت زمان بدتر می‌شود و منجر به عوارض جدی می‌گردد. عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- هیدروسفالی
- اسپینا بیفیدا
- سیرنگومیلی
- سندرم طناب محکم


💠اگر شما یا فرزندتان هر یک از علائمی که ممکن است با ناهنجاری کیاری مرتبط باشد را دارید، به یک متخصص بهداشت و درمان مراجعه کنید.

💠درمان ناهنجاری کیاری بستگی به نوع و علائم آن دارد. نظارت منظم، داروها و جراحی گزینه‌های درمانی هستند. گاهی اوقات نیازی به درمان نیست.


💠محتواهایی دیگر مربوط به ناهنجاری کیاری:
کیس ناهنجاری کیاری
ناهنجاری کیاری تیپ یک
ناهنجاری کیاری در کودکان
ناهنجاری کیاری تیپ یک
ناهنجاری کیاری تیپ دو
خبرنامه

📚منبع

✍گردآورنده: دکتر دنیا حسینی

✨شکوه دنیای اعصاب در انجمن علمی دانشجویی جراحی اعصاب
با ما همراه باشید.✨

🆔English:@NeurosurgeryAssociation
🆔Persian:@Neurosurgery_Association

مقالات مرتبط

10 آبان 1402
2 دقیقه

سیستم های رباتیک جراحی های استریوتاکتیک پیچیده را تسهیل می کنند

سیستم های رباتیک جراحی های استریوتاکتیک پیچیده را تسهیل می کنند

14 تیر 1402
2 دقیقه

آدنوم هیپوفیزی غیرعملکردی

آدنوم های هیپوفیزی غیرعملکردی، تومورهای خوش خیم سلول های آدنوهیپوفیز هستند که در این نوع از تومور های هیپوفیزی افزایش ترشح هورمون های هیپوفیز رخ نداده و تظاهرات بالینی چشمگیری نیز وجود ندارد .تومور های غیر عملکردی هیپوفیز را می توان به 8 زیرگروه طبقه بندی کرد: لاکتوتروف، سوماتوتروف، تیروتروف، کورتیکوتروف، گنادوتروف خاموش، چند هورمونی، NFPA های دو/ سه گانه،  نول سل و پیت -1  تظاهرات بالینی شایع در آدنوم های هیوفیزی :سردرد؛ اختلال  در بینایی ، آپوپلکسی هیپوفیز؛ کمبودهای هورمونی می باشند از اختلالات هورمونی ایجاد شده:1- هیپوگنادیسم 2- هیپرپرولاکتینمی (معمولاً کمتر از mIU/L 2000 یا  کمتر از 95 نانوگرم در میلی‌لیتر) می توان نام برد. بهترین روش تشخیصی در موارد مشکوک به آدنوم های هیپوفیزی  Sellar MRI  با گادولینیوم می باشد . همه بیماران، از جمله بیماران بدون شکایت بالینی، می بایست تست های آزمایشگاهی، بالینی و هورمونی را برای بررسی کاهش یا افزایش عملکرد هیپوفیز انجام دهند  . برداشتن کامل تومور با جراحی، روش اصلی درمانی برای افرادی است که از علائم آدنوم های غیر عملکردی هیپوفیز رنج می برند. در موارد اختلال بینایی برداشتن کامل توده به واسطه جراحی و در آپوپلکسی  با علائم عصبی-چشمی می بایست جراحی اورژانسی انجام می شود. رادیو تراپی یا پرتودرمانی درمان کمکی موثر در کنار جراحی به ویژه در  تومورهای مقاوم یا عود کننده به کار برده می شود . یکی از مهم ترین موارد اندیکاسیون درمان های دارویی نام برده، در بیماران با تکه های باقی مانده از تومور در حفره سلار پس از جراحی ترانس اسفنوئیدال میباشد. مهم ترین داروهایی که تاثیرات آنها در آدنوم های هیپوفیز غیرعملکردی ارزیابی شده اند، عبارتند از: 1-  آگونیست های دوپامین 2- آنالوگ های سوماتوستاتین 3- تموزولوماید

0 لایک
0 نظر
دانلود

نویسندگان

خانه

دوره‌های آموزشی

مقالات

حساب کاربری