حکیم ابو علی سینا

خلاصه مقاله
ابن سینا یک ایرانی مشرف بر علوم مختلف بود که از سال 980 تا 1037 میزیست. او در زمینههای مختلف از جمله پزشکی، فلسفه و سایر علوم فعالیت قابل توجهی داشت.
#مشاهیر_نوروساینس
🔰ابن سینا یک ایرانی مشرف بر علوم مختلف بود که از سال 980 تا 1037 میزیست. او در زمینههای مختلف از جمله پزشکی، فلسفه و سایر علوم فعالیت قابل توجهی داشت. ابن سینا در زمینه طب، مطالب فراوانی در موضوعات مختلف پزشکی نوشت و دایره المعارف معروف پزشکی به نام «قانون الطب» را تألیف کرد.
🔰در حالی که ابن سینا به طور خاص بر جراحی مغز و اعصاب به عنوان یک رشته جداگانه تمرکز نکرد، او در زمان خود به درک و درمان اختلالات عصبی کمک کرد. کار او در پزشکی، از جمله مشاهدات او در مورد آناتومی و فیزیولوژی سیستم عصبی، پایه و اساس پیشرفت های آینده در زمینه جراحی مغز و اعصاب را ایجاد کرد.
🔰در دوران ابن سینا، مداخلات جراحی برای بیماریهای عصبی محدود بود و اغلب با خطر بالایی همراه بود. با این حال، او تکنیکهایی را برای ترفیناسیون (یک روش جراحی شامل برداشتن یک قطعه از جمجمه) توضیح داد و در مورد مدیریت آسیبهای سر و اختلالات عصبی مانند صرع بحث کرد.
🔰کمک های ابن سینا به پزشکی، از جمله درک او از سیستم عصبی و تکنیک های جراحی، بر پیشرفت جراحی مغز و اعصاب در قرون بعدی تأثیر گذاشت. جراحی مغز و اعصاب مدرن از زمان ابن سینا با پیشرفت در فناوری تصویربرداری، بیهوشی، ابزارهای جراحی و تکنیک ها به طور قابل توجهی تکامل یافته است. با این حال، کار پیشگام او در پزشکی و تلاش های او برای پیشبرد درک و درمان بیماری های عصبی، راه را برای پیشرفت های آینده در زمینه جراحی مغز و اعصاب هموار کرد.
🔰«قانون الطب»: مشهورترین اثر طبی ابن سینا «قانون الطب» (القانون فی الطب) است که دایره المعارف جامع پزشکی بود. این کتاب طیف وسیعی از موضوعات پزشکی را پوشش داد و برای چندین قرن به یکی از تأثیرگذارترین متون پزشکی در جهان اسلام و اروپا تبدیل شد. قانون شامل بخش هایی در مورد عصب شناسی بود که توضیحاتی در مورد شرایط مختلف عصبی و درمان آنها ارائه می کرد.
🔰آناتومی و فیزیولوژی: ابن سینا درک عمیقی از آناتومی و فیزیولوژی انسان از جمله سیستم عصبی داشت. وی ساختار و عملکرد مغز، نخاع و اعصاب محیطی را تشریح کرد. توصیفات تشریحی او بر اساس مشاهدات خود او و همچنین آثار دانشمندان پیشین، مانند جالینوس بود.
🔰جراحات سر و تروما: ابن سینا مطالب زیادی در مورد صدمات سر و مدیریت ضربه نوشته است. وی در مورد اهمیت معاینه و ارزیابی دقیق آسیب های سر از جمله ارزیابی سطح هوشیاری صحبت کرد. ابن سینا همچنین استفاده از ترفیناسیون (ایجاد سوراخ در جمجمه) را برای اهداف مختلف از جمله درمان شکستگی جمجمه و کاهش فشار داخل جمجمه توصیف کرد.
🔰صرع: ابن سینا شرح مفصلی از صرع، علائم آن و درمان های بالقوه آن را در «قانون الطب» ارائه کرده است. او تشخیص داد که صرع یک اختلال عصبی است و بر اثر تأثیرات ماوراء طبیعی یا اهریمنی ایجاد نمی شود، همانطور که معمولاً در آن زمان تصور می شد. نوشته های او در مورد صرع بر درک پزشکی و درمان بعدی این بیماری تأثیر گذاشت.
🔰تأثیر بر جراحی مغز و اعصاب: در حالی که عصر ابن سینا فاقد رشته تخصصی جراحی مغز و اعصاب بود که امروزه می شناسیم، کمک های او به پزشکی، از جمله درک او از شرایط عصبی و تکنیک های جراحی، پایه و اساس پیشرفت های آینده در این زمینه را ایجاد کرد. نوشته های او بر دانشمندان و پزشکان بعدی تأثیر گذاشت که زمینه جراحی مغز و اعصاب را بیشتر توسعه دادند.
گردآورنده: دکتر علی علی پور
ادیتور: دکتر مهدی مهماندوست
مارا به دوستان خود معرفی کنید…🌱
🆔@NeurosurgeryAssociation
🆔@Neurosurgery_association
مقالات مرتبط
نقشه برداری ناهمگنی تومور مغزی گلیوما
🔰هوش مصنوعی(AI) از اساسی ترین تلاش های مایو کلینیک برای بهبود روش های تشخیصی و درمانی تومور مغزی گلیوما است. یکی از این اقدامات شامل ایجاد نقشههای منطقهای پیشبینیکننده از ویژگیهای تومور، برای هدایت درمان اختصاصی فردی است
ناهنجاری کیاری
کیاری مالفورماسیون مجموعه ای از اختلالات مغز خلفی ( hidbrain) است که از هرنی تونسیل مخچه از سوراخ فورامن مگنوم تا آپلازی و آژنزی مخچه متغیر میباشد.در این مجموعه از اختلالات، علایم بالینی، یافته های تصویر برداری و جنبه های تکنیکال برای فشاربرداری (decompression) مختلفی در هر نوع از کیاری وجود دارد. چندین نوع دارد. تیپ یک : پایین آمدن تونسیل مخچه از فورامن مگنوم 5 میلیمتر یا بیشتر که سیرنگومیلیا است . علایم بصورت سردردی در پشت سر و گردن که با سرفه یا عطسه یا زورزدن ایجاد میشود و بلافاصله بعد از پایان آن ها، پایان میابد. در نوزادان و کودکانی که نمیتوانند درد خود را بیان کنند علایم آن شامل بیقراری و گریه است.نشانه های این بیماران شامل: آتاکسی، هایپررفلکسی، آتروفی، ضعف عضلانی، و اختلال عملکردی اعصاب مغزی تحتانی و از دست رفتن حس شال, اختلال حس دمایی و لمس فقط در سطحی مشاهده میشود که مسیر اسپاینوتالامیک تحت فشار قرار گرفته است.تصویر برداری انتخابی در این بیماران MRI است. در افراد نرمال و بدون علامت تونسیل مخچه میتواند تا 3 میلیمتر به پایین تر از فورامن مگنوم آمده باشد. زمانی میگوییم فتق تونسیلار رخ داده است که این پایین آمدگی 5 میلیمتر یا بیشتر باشد و در پایین آمدگی در حد فاصل 3 تا 5 میلیمتر را Borderline میگوییم.علاوه بر محل قرار گیری نوک تونسیل، شکل آن نیز مهم است. تیپ 2 : در همراهی با میلیودیسپلازی و هیدروسفالی دیده و ساختارهایی که هرنی میابند شامل:الف) ورمیس مخچه ب)ساقه ی مغزی ج) بطن چهارم هستند. علاوه بر ساختمان های عصبی مذکور ساختار های همراه آن ها نیز مانند شبکه ی کورویید، شریان بازیلار و PICA میتوانند به پایین جابجا شوند. بیماران در 5 سالگی دچار علایم ناشی از ساقه ی مغزی و یک سوم از آن ها ثانویه به نارسایی تنفسی میمیرند.از اختلال عملکرد زوج 9 و 10 مغزی دارند که میتواند تنفس، بلع و عملکرد طناب های صوتی است که میتواند در همراهی با استریدور، اپیستوتونس ونیستاگموس باشد. با طویل شدن و جابجایی به پایین ورمیس مخچه و ساقه ی مغزی، همراه با میلیومننگوسل در تمام بیماران و هیدروسفالی در اغلب بیماران و نیز وجود سیرنگومیلیا بویژه در بخش پایین نخاع گردنی بطور شایع مطرح میشود. تیپ 3 :مخچه و ساقه ی مغزی به داخل انسفالوسل قرار گرفته داخل حفره ی خلفی فتق پیدا میکند. تشخیص افتراقی این نوع از کیاری، میلومننگوسل بخش فوقانی نخاع گردنی است . تیپ 4 : آپلازی یا هایپوپلازی مخچه میباشد واندازه ی حفره ی خلفی نرمال است و هیچگونه هرنی مخچه ای وجود ندارد. تیپ 0:سیرنگومیلیا بدون وجود هرنی تونسیلار میباشد که به فشاربرداری حفره ی خلفی به خوبی پاسخ میدهد. تیپ 1.5: تونسیل مخچه با همراه با ساقه ی مغزی از فورامن مگنوم هرنی میکند